Dario Borchetta & Max Carper exposeren bij Zaans Groen

Datum/Tijd
za 26-09-2020 - zo 27-09-2020
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Zaans Groen
Zeemansstraat 54
1506 CV Zaandam

Categorieën


Dario Borchetta & Max Carper exposeren op zaterdag 26 en zondag 27 september van 13-17.00u in Zaansgroen – vrij entree

Max wordt 30 en dat viert hij samen met Dario. Een paar maanden geleden overleefde Max nog ternauwernood een botsing met een trein. Hij schildert deze ervaring van hem af. In tegenstelling tot Max treedt Dario maar weinig naar buiten met zijn werk. Een unieke expositie met surrealistisch werk in combinatie met naïeve Outsider art.
Zaankanter Max Carper maakt figuren en wezens die in hem op komen of die hij in zijn hoofd ziet. “Er gaat een hoop in mijn hoofd om en de dingen die zich daar openbaren probeer ik via mijn kunst te vertalen naar de ‘echte wereld’.” Hij haalt zijn inspiratie uit de CoBrA beweging, de Aboriginals en hun muziek. Sommige werken zijn ook gemaakt op muziek. “Mijn Outsider art is een samenstelling van dingen die ik heb meegemaakt en zie. Het is eigenlijk de visualisatie van mijn dromen”, aldus Max. Hiermee wil hij laten zien en voelen hoe het is om een psychose te hebben. Max gaat deze keer exposeren met beelden, linosnedes en schilderijen in verschillende technieken.
Dario Borchetta heeft een Nederlandse moeder en Italiaanse vader. Al snel verhuisde zij naar Italië. Rond zijn 9e verhuisde hij met moeder en zus naar Nederland. Om deze emotionele gebeurtenis de baas te bieden begon hij op school voor het eerst te tekenen. Zijn eerste tekeningen waren rauw en simpel, maar vooral doorspekt van zwarte humor. Geïnspireerd door de media van toen (tekenfilms zoals Digimon) ontwikkelde hij een vrije maar ruwe stijl. De meeste van zijn tekeningen en schilderijen werden geïnspireerd door games en tekenfilms. Later haalde hij inspiratie uit Japanse animatie, folklore en meer serieuze thema’s: politiek, natuur of actualiteit. Meestal focust hij zich op de macabere of donkere kant van de mensheid gevat in surrealistische beelden. Bij de meest recente werken is Dario op zoek naar de zachte kant die in hem schuilt. Schattige designs is zijn volgende stap.