Daphne Gakes | Ik, Daphne Gakes

Datum/Tijd
za 19-03-2022
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Genre: Cabaret

In 2020 bracht Daphne haar eigen boek uit, dat uiteraard geen andere titel kon krijgen dan Ik, Daphne Gakes. Op basis hiervan maakte ze deze ontwapenende one-woman show.

‘Leven doe je door te spelen,’ zo luidt Daphne Gakes’ devies. Als kind wilde ze maar één ding: zo snel mogelijk volwassen worden. Nu ze eindelijk groot is wil ze vooral kind blijven. Met een open blik duikt ze in wilde avonturen en doet ze waar andere mensen alleen maar van dromen. Ze woont in haar camper Bartje, komt rond van de kunst en stelt zich open voor Jan en alleman.

Met behulp van haar moeders dagboeken vraagt Daphne zich af hoe ze moet leven. Wild (vol seks, drugs en rock & roll) of kalm (met rust, reinheid en regelmaat)? Van het vastzitten na het stelen van een zalm en het aangaan van een open relatie, tot aan haar werk als artiest en haar werkzaamheden in de escort. In deze daverende solovoorstelling neemt Daphne Gakes u mee naar deze cruciale momenten in haar leven. Is ze vrijgevochten en stoer of bang om te kiezen? En als alles mogelijk lijkt, wie stelt er dan de grens?

Daphne Gakes (1985) is artiest en schrijver. In 2016 won ze de publieksprijs van het Café Theater Festival, waarna ze voor verschillende theatergezelschappen werkte. In de media was Daphne onder andere te zien in Lief Dagboek (NTR), Ik durf het bijna niet te vragen (bnnvara) en Ontspullen (linda.tv).