Dansen met de vijand | Truus te Selle, Lykele Muus, Valéry van Gorp

Datum/Tijd
zo 22-04-2018
15:30 - 17:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Dansen met de vijand - fotograaf Roosje Glaser_liggend.jpg

Het muzikale docudrama Dansen met de vijand werd jubelend ontvangen in de pers en genomineerd voor vier Musical Awards, waaronder Beste Script van de Zaanse Erris van Ginkel. Vandaar dat de voorstelling in reprise gaat. Dansen met de Vijand vertelt het waargebeurde verhaal van Roosje Glaser, die Auschwitz overleefde door te dansen met de vijand.

In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op het onvoorstelbare verhaal van zijn Tante Roosje, een Joodse danslerares van wie de echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Ondanks alles probeert Tante Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dat leidt soms tot duivelse dilemma’s en bijna onmenselijke keuzes. Dit bizarre maar waargebeurde verhaal confronteert haar neef met dat goed en fout niet altijd zo simpel aan te wijzen zijn. En dat uiteindelijk iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden.

Dansen met de vijand bevat liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser zelf terwijl ze in de kampen zat en hits uit de jaren dertig. En met nieuwe nog nooit vertoonde originele film- en fotobeelden uit het Polygoonjournaal en privé-archieven.

Spel: Truus te Selle, Valéry van Gorp en Lykele Muus
Idee: Janke Dekker
Regie en script: Erris van Ginkel

Meer info