Dansavond met dj D-Niece

Datum/Tijd
vr 08-07-2022
21:00 - 23:45 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


Na het succes van afgelopen keer organiseren wij weer een gezellige dansavond. Deze keer weer met dj D-Niec.
Ben jij het meest Hoela-Hoela gekleed? Maak dan kans op een tropische verrassing!
 

Uit de pers

Afgelopen weekend draaide de geboren en getogen Zaandamse als dj D-Niez op een bruiloft in een horecazaak aan de Dam. Na afloop ging ze de stad in om te checken hoe het erbij staat in de uitgaansgelegenheden. „Er zijn een paar cafés, zoals Swart en De Juffer, waar wat ouder publiek komt. Maar die cafés gaan al rond twee uur dicht, dat zijn geen plekken om te dansen. In alle andere zaken zag ik echt alleen maar hartstikke jonge mensen.”

Deniece, zelf een dertiger, hoort leeftijdgenoten geregeld klagen dat er ’niks voor hen te doen is in de stad’. Met een maandelijkse dansavond wil de Bullekerk daar verandering in brengen. Huis-dj’s zijn Deniece en Patrick Verheij (dj Patrick). Zij nemen om en om een avond voor hun rekening. „We draaien muziek uit de jaren zeventig tachtig en negentig. Veel discomuziek, maar ook dansnummers van bijvoorbeeld Michael Jackson en Whitney Houston.”

De eerste dansavond werd in april gehouden. „We hebben nu drie edities gehad en dat was heel gezellig. De sfeer is superleuk, iedereen komt om te dansen. Echt een dansfeest. We hebben gemiddeld tweehonderd bezoekers en dat is best prima. We hopen meer bezoekers te trekken, Er kunnen er vijfhonderd in, maar de kerk hoeft natuurlijk niet helemaal vol. Er moet wel ruimte overblijven om te dansen.”

Dertigers

De meeste bezoekers gaan richting de vijftigplus, zegt ze. „Het zou leuk zijn als er meer jongere dertigplussers komen. Waarom dertigers klagen dat er niets voor hen te doen is en dan niet komen als er wél iets wordt georganiseerd, weet ik niet goed. Het is lastig ze over de streep te trekken. Misschien hebben ze een bepaald idee bij een kerk en staan ze er niet bij stil dat je er ook kunt dansen. Het is juist een prachtig gebouw voor een feest. De entourage is zó cool.”

Mogelijk is er sprake van een post-corona feesthausse. „Momenteel is er heel veel te doen. Sinds de maatregelen zijn opgeheven, is er elk weekend ergens een feestje.” Vrijdag 8 juli wordt er in ieder weer in de Bullekerk gefeest. De zomereditie heeft een Hawaii-tintje, met bijpassende aankleding, cocktails en ’tropische verrassing voor de meest ’hoela hoela’-geklede bezoeker’. „We hopen dat de dansavond een terugkerend feest met een gemêleerd publiek wordt en waar iedereen lekker zichzelf kan zijn.”