Danny Loef – Support Luca Takes

Datum/Tijd
zo 05-11-2023
16:00 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


05NOV16:00DANNY LOEFSUPPORT: LUCA TAKESPodium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€8,00Deurverkoop€10,00Deur open15:30TICKETS

 

OMSCHRIJVING

De Zaanse artiest Danny Loef wilde met zijn band de stilte doorbreken, en het passieproject nieuw leven inblazen met iets wat de moeite waard is. En dat is gedaan met het ‘Dark Bird’ project.

Het project is muzikaal gezien een samenwerking tussen Danny Loef, zijn band (Paul Hobbelink, Micha Sprenger & Siego Rosier) en Fred Meijer (Sinister Souls).

Voor de videoclip is er samengewerkt met Lisa Berkhout.

Dark Bird
Dark Bird is zoals veel van Danny zijn muziek geschreven als een groot metafoor voor persoonlijke zaken, maar in het metafoor en in de clip draait het om mens tegen de natuur. Want de natuur zou zo prachtig floreren wanneer de mens zichzelf opsloot tijdens een lockdown. ‘The dark bird flies, on the day men died.’

Het project begon toen iedereen vanuit huis moest werken waar mogelijk, zo werd studio The Creative Factory ook gesloten. Danny stortte zich op het leren van produceren in Ableton, kocht een mooie synth en ging aan de bak. Het nummer in al zijn kaalheid ging langs de andere muzikanten, en kwam fraai ingekleurd terug.

In Camargue, Frankrijk vonden ze een prachtige locatie om het isolement van de laatste mens weer te geven. Waar de mens afscheid neemt van het bestaan, vind je daar de meest prachtige natuur. Dit past perfect bij het verhaal wat de muziek wil vertellen.

De release van de videoclip vindt 5 november plaats in DE FLUX! Hier wordt de clip op groot scherm getoond waarna de band een live show zal spelen.

Danny Loef: vocalen, gitaar/banjo, toetsen & synth
Paul Hobbelink: bass, vocalen
Micha Sprenger: gitaar, vocalen
Siego Rosier: drums

Support: Luca Takes
Luca Takes (17) is een singer-songwriter uit Zaandam en produceert zijn eigen muziek. Momenteel is Luca nu bezig met het opnemen van een EP, samen met Erik Bushmann. Regelmatig doet hij aan optredens in de Zaanstreek zoals plekken als De Grote Weiver, Amac en De kamer. Zijn inspiratie bronnen zijn Phoebe Bridgers, Paramore, Radiohead en Billie Eilish. Muziek maken en luisteren betekend veel voor Luca. Hij doet hier alles voor om het zijn carrière te maken.