Daniël Lohues | Vlier

Datum/Tijd
vr 09-03-2018
22:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Daniel Lohues - (C) rechtenvrij.jpg

Waar Daniël Lohues bij vorige theatertournees en platen zijn inspiratie soms opdeed in Amerika, heeft hij zich dit keer bewust enkel laten inspireren door mensen, dingen en verhalen dicht bij huis.

De nieuwe songs van zijn nieuwe album ‘Vlier’ zijn opgenomen zoals ze gemaakt zijn: vers van het land en in de puurste vorm. Daniël achter de vleugel of alleen met een gitaar. Dichtbij en handgemaakt. Het nieuwe album is een verzameling liedjes geworden waar onderwerpen als reizen en thuiskomen, verloren liefdes, Nedersaksisch Nederland, religie, vriendschap en familie voorbijkomen. In de taal van zijn geboortegrond worden relativering, verlangen en hoop bezongen in puntige en doortimmerde songs.

`Bijna al deze nummers zijn ontstaan in een droom. Midden in de nacht wakker worden en denken dat ik de muziek nog aan heb staan beneden. Maar dan bleek het in mijn hoofd te zitten. Dan ging ik uit bed om die nog niet bestaande muziek uit te gaan werken tot nieuwe nummer.´, aldus Daniël Lohues.

Een troostlied voor een vriend wiens vader erg ziek was, een lied over Widdukind de Hertog der Saksen, een nummer over een vogeltje dat niet meer kan vliegen, en ook ‘de dag van vandaag’ wordt aangesneden. Een liedverzameling over het leven op een dorp en hoe dat zich verhoudt tot de wijde wereld. Soms kruipt Daniël in de huid van personages waar hij een praatje mee maakte tijdens zijn rondritten door het Saksenland. En steeds weer de tijd die ondertussen verder tikt en de wind die maar blijft draaien.

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison en de Annie MG Schmidt prijs.

Meer info