DAMN, HONEY | Zelf Weten

Datum/Tijd
do 08-12-2022
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorie├źn


 

Je ‘probleemzones’ moeten verbergen, dat seks om de man draait, dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen. Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn er klaar mee. Ze breken dwars door alle taboes heen en praten over alles waarvan ze vroeger hebben dat Niemand Dit ooit te Weten Mocht komen, in de hoop dat je minder alleen voelt. 

In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden met verve voor je onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal gemonteerd. Hoezo vinden we rimpels, okselhaar en hangborsten eigenlijk het allerergst ooit? Waarom leren we meisjes zichzelf te verdedigen tegen enge mannen in de bosjes, maar onderwijzen we jongens niet hoe die enge man niet te worden? En wordt het niet eens tijd om te stoppen met het meesmokkelen van tampons in een mouw richting wc, omdat niemand mag weten dat we ongesteld zijn?

Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde schetsen, misschien wat experimenten dans hier en daar, veel zelfspot, een lach en misschien een traan.

Trigger Warning:  Deze voorstelling gaat over shit waar je als vrouw mee moet dealen. Dit omvat dat er onder andere onderwerpen voorbij komen als eetstoornisproblematiek, seksueel grensoverschrijdend gedrag en victim blaming.

Forbo Vloerzaal Bestel