Dameskoor Evergreen repeteert voortaan in De Kaasfabriek

Datum/Tijd
ma 29-08-2022
20:00 uur

Locatie
Theater de Kaasfabriek
Dorpsstraat 206
1531 HS Wormer

Categorieën


Afbeelding

 Dameskoor Evergreen is verhuisd van repetitielocatie en staat (bijna) klaar om de kelen weer in conditie te krijgen na de zomerstop. Op 29 augustus komen de koorleden weer bijeen voor de eerste repetitie van het seizoen.

Voorheen vonden de repetities plaats in de school Weremere. Vanwege de coronabeperkingen in scholen moest het koor op zoek naar een nieuwe locatie. “En die hebben we gevonden in Theater De Kaasfabriek, Dorpsstraat 206 in Wormer. Sinds maart zingen we daar dus en ik kan je zeggen: Dat is echt heerlijk!”, aldus bestuurslid Ineke Kleijn enthousiast.

Allemaal dames en één heer

“De naam Dameskoor Evergreen verklapt eigenlijk al dat wij een koor zijn met alleen maar dames. Maar er is bij onze repetities ook altijd één man aanwezig; onze dirigent Lucas de Bruin. Hij is al sinds augustus 2017 onze dirigent en dat werk doet hij met heel veel passie, humor en enthousiasme. We studeerden onder zijn leiding al veel mooie nieuwe nummers in. Altijd driestemmig, zoals bijvoorbeeld Son of a preacher man, Mag ik dan bij jou en Proud Mary. Uiteraard zingen we nog veel andere nummers, zoals onder andere highlights uit bekende musicals als the Phantom of the Opera, Cats, Les Miserables, West Side Story & Sound of Music. Daarnaast zingen we filmmuziek, popsongs en natuurlijk evergreens. Momenteel zijn we bezig met wéér een aantal nieuwe nummers, zoals Africa, Memory, Memories en Go like Elijah. We staan (en zitten) dus zeker niet stil.”

Sinds Lucas dirigent van het koor is hebben ze zelfs al met verschillende bekende artiesten opgetreden. Zoals met Harry Slinger en Marco Bakker. “Het optreden met Marco Bakker was zelfs zó geslaagd, dat we daarna nóg tweemaal met hem een optreden hebben mogen verzorgen.”

Wie interesse heeft om eens mee te zingen is van harte welkom op de repetitie. Die is op de maandag 20.00 uur in Theater De Kaasfabriek. “Mocht je dit willen dan kun je van te voren contact opnemen met Corinna Biksterman, cbiksterman65@gmail.com, of 06-3040 2040 (voorzitter) of Joke de Jong, jokedejong-vandenhurck@outlook.com, 06-5115 3913 (secretaris).

Bron: Rodi