Concert bij Kaarslicht | Duo Verzaro

Datum/Tijd
za 23-03-2019
20:15 uur

Locatie
De Jisper Kerk
Dorpsstraat 119
1546 LH Jisp

Categorieën


Karel Bredenhorst (cello) & Simon Callaghan (piano) hebben ieder hun eigen carrière maar treden steeds vaker samen op. Hun eerste CD (2017) namen ze op in een kerk in Cervo, aan de Italiaanse kust. Dit geeft een extra dimensie aan hun concert in de Jisper Kerk.
Duo Verzaro speelt

Schumann
Fantasiestücke opus 73

Myaskovsky

Sonata n.1 in D opus 12Rachmaninov / Brahms / Tchaikovsky
Diverse liederen bewerkt voor cello/pianoMendelssohn
Sonate nr. 2 in D opus 58

Crazy talented, zo noemde Bredenhorst zijn compagnon Callaghan. We voegen daar graag aan toe dat deze opmerking geldt voor beide musici.Frederike Berntsen

recensent, Trouw

Bekend in buitenland
De Nederlandse cellist Karel Bredenhorst is in eigen land misschien minder bekend, omdat hij veel in het buitenland optreedt. Recent trad hij op in Duitsland, Italië, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Brazilië, de VS en Nepal. Daarnaast is hij al jaren artistiek directeur van zijn eigen Cervo Chamber Music festival in Italië.

Op 23 maart is hij te horen in Jisp samen met Simon Callaghan. Ook hij tradt over de hele wereld op als solist en kamermusicus, en net als Bredenhorst is hij artistiek leider, in zijn geval van de Conway Hall in London, waar hij verantwoordelijk is voor de langstlopende kamermuziekserie van Europa. Ook zijn beide heren actief als docent.