‘Coole’ rondleiding door Fort bij Krommeniedijk

Datum/Tijd
za 06-08-2022
13:30 - 14:45 uur

Locatie
Fort K'ijk bij Krommeniedijk
Lagendijk 22
1911 MT Uitgeest

Categorieën


Ondanks de warme zomers blijft het in de forten van de Stelling van Amsterdam heerlijk ‘cool’. En het verhaal van de gidsen van Landschap Noord-Holland is ook nog ‘cool’. Zaterdag 6 augustus vertellen de gidsen Hans en Theo hun smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over het Fort bij Krommeniedijk.
Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. O
en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. De gidsen laten je alles zien.
Heb je weleens een fort van de Stelling van Amsterdam van binnen bekeken? Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam?  Wil je meer weten over wat er in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld weten wat “een kazemat” is? Dan is de ‘coole’ rondleiding een goed idee.
Fort K’IJK ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor pub
de Stelling en de omliggende natuur en genieten van een drankje en een hapje in de Theeschenkerij.
De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel. Aanvang 13.30 (tot 14.45 uur).

PRAKTISCHE INFORMATIE