CONTACT | Onderdeel van de serie GAST!

Datum/Tijd
za 09-04-2022
21:00 - 22:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


De eerste editie van GAST! Drie gastprogrammeurs realiseren hun droomavond in het Zaantheater.

Wat zien jongeren graag in het Zaantheater? Wat moet er écht verteld worden? Op 9 april is de aftrap van GAST!, een nieuw initiatief van het Zaantheater waarbij jongeren hún droomprogramma realiseren. De eerste gasten zijn de Zaanse Lieve de Boer (19 jaar), Mats van der Hulst (18 jaar) en Maud Bruggeman (21 jaar), studenten Productie Podiumkunsten aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij maken en produceren: ‘CONTACT’, een mix van dans, projectie en teksttoneel mét een afterparty. 

“Social media is booming business. Maar ik word helemaal getikt van die dopaminebom die in mijn telefoon gepropt zit. Ik voel dat ik nooit uitgeklikt ben, want als ik Instagram afsluit uit nervositeit dan staan er weer schoolmailtjes klaar om beantwoord te worden. Waar is dan die rust? Technologie heeft een heleboel voordelen waar ik eindeloos over kan praten maar hoe kunnen we het zo optimaal laten functioneren voor onszelf en ons eigen hoofd? Is een schermtijd instellen echt de enige manier?” vraagt Lieve de Boer zich af.

Hoe echt is online contact?
Lieve, Maud en Mats: “Wij groeien op in een wereld vol technologie. Online hebben we veel contact met anderen, maar hoe echt is dat contact? Waarom weten we alles van influencers maar niets over onze buren? ‘CONTACT’ gaat over de individualisering in onze maatschappij en hoe technologie en communicatie hier een rol in spelen, gezien vanuit jongeren. Hoe beïnvloedt dit onze beeldvorming van elkaar en communicatie met elkaar? In deze voorstelling willen wij mensen in contact brengen met elkaar en een moment creëren waarin er naar elkaar geluisterd wordt.”

CONTACT is een voorstelling mét afterparty
’CONTACT’ is een interdisciplinaire mix van dans, filmprojectie en tekst. Vier jonge acteurs schreven een monoloog over hun ervaringen met technologie, communicatie en individualisering. Drie dansers dansen een zelf ontworpen choreografie. Ook het publiek doet mee. Want wie zit er eigenlijk naast je? En natuurlijk mag er gedanst worden tijdens de afterparty.