Concerten bij Kaarslicht | Merel Vercammen en Dina Ivanova

Datum/Tijd
za 21-01-2023
20:15 uur

Locatie
De Jisper Kerk
Dorpsstraat 119
1546 LH Jisp

Categorieën


Ras muzikant

Merel Vercammen heeft de afgelopen jaren de concert podia veroverd met prachtige muziek en flitsende presentaties. Ze heeft veel lof gekregen over haar cd The Zoo waarop ze op klassieke muziek improviseerde. Dat kan deze ras muzikant dus ook. We zijn trots haar samen met de jonge Dina Ivanova in Jisp te kunnen presenteren.

Jong doch gevestigd piano- en viooltalent in Jisp

Zaterdag 21 januari treden Merel Vercammen en Dina Ivanova op in het sfeervolle kerkje in Jisp.

Het programma is een eerbetoon aan de zussen Lili en Nadia Boulanger. Twee pioniers in de Franse muziekwereld. Lili was de eerste vrouwelijke componiste ooit die de prestigieuze Franse kunstprijs “Prix de Rome” ontving. Nadia was een van de eerste vrouwelijke dirigenten, en ze had een onuitwisbare invloed op de muziek van de 20e eeuw als compositiedocent. Ze gaf les aan veel van de grootste musici van de 20e eeuw, waaronder Aaron Copland, Elliott Carter, Quincy Jones (vooral bekend als de producer van Michael Jackson’s album Thriller), Philip Glass en Astor Piazzolla.

Violiste Merel Vercammen heeft ondanks haar jeugdige leeftijd (1988) al een indrukwekkende staat van dienst. Ze studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen en was prijswinnares van diverse prestigieuze concoursen. Merel treedt op over de hele wereld en speelt in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen.

Ook de prijzenkast van de jonge Russische pianiste Dina Ivanova (1994) is goed gevuld. Ze begon al vroeg met spelen, onder leiding van haar moeder. Ook nam zij naast haar drukke wereldwijde concertpraktijk werk op van de componist Sergej Ljapoenov voor het meerjarige cd-project Anthology of Russian Music.

 

Kortom een optreden met muziek gecomponeerd en gespeeld door zeer getalenteerde vrouwen.

Concerten bij Kaarslicht, Dorpsstraat 46 Jisp.

Zaterdag 21 januari 2023

Aanvang: 20.15 uur

De kaarten kosten € 19 per concert. Kaarten reserveert u via reserveren@concertjisp.nl of kijk op de site voor het telefoonnummer.

 

www.concertjisp.nl

Dit bericht werd geplaatst in Klassiek. Bookmark de permalink .