Concerten bij Kaarslicht | Matangi kwartet & Nikola Meeuwsen

Datum/Tijd
za 18-03-2023
20:15 uur

Locatie
De Jisper Kerk
Dorpsstraat 119
1546 LH Jisp

Categorieën


Zaterdag 18 maart treedt het Matangi kwartet op in Jisp. Dit kwartet is een van de meest veelzijdige strijkkwarten van de internationale muziekwereld. In 1999 verwekt in de schoot van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, viert het kwartet in 2024 haar 25-jarig bestaan.

Na een gedegen opleiding heeft Matangi zich nooit tot de traditie beperkt. Daarvoor zijn de musici stuk voor stuk te zelfstandig en eigenzinnig.

Matangi combineert grote liefde en respect voor de strijkkwartethistorie met een tomeloze nieuwsgierigheid naar nieuwe muziek en nieuwe vormen. Dit uit zich ook in de samenwerkingspartners: klassieke pianisten, maar ook jazz-musici. Daarbij bespeelt Matangi niet alleen de traditionele concertzaal, de plek van Matangi is daar waar nieuwsgierigheid, passie en vriendschap is.

Nikola Meeuwsen begeleidt Matangi op de vleugel. Nikola heeft al heel wat prijzen gewonnen. In augustus jl. werd het de Grachtenfestivalprijs overhandigd. “Zijn gedachtengang is pure poëzie. Hij lijkt de tijd stil te zetten en heeft een fenomenaal gevoel voor timing. Met zijn spel geeft hij een inkijkje in zijn ziel”, aldus het juryrapport.

 Samen spelen zij werken van Beethoven, Schubert, Mendelssohn en Schumann. Een mooie kans om, zo dicht bij huis, dit internationaal bekende kwartet te beleven.

 Concerten bij Kaarslicht, Dorpsstraat 46 Jisp.

Zaterdag 18 maart 2023

Aanvang: 20.15 uur

De kaarten kosten € 19 per concert. Kaarten reserveert u via reserveren@concertjisp.nl of kijk op de site voor het telefoonnummer.

www.concertjisp.nl