Concert Friday Brass in de Noorderkerk

Datum/Tijd
vr 25-03-2022
20:00 uur

Locatie
Noorderkerk
Heijermansstraat 127
1502 DJ Zaandam

Categorieën


“Ik denk dat er geen vereniging is die zo lang heeft moeten wachten op een eerste concert na moment van oprichting als dat van ons” aldus mede initiatiefnemer Pieter Bakels. “Ik raakte al begin 2020 met Michiel Mol en Jan Kes in gesprek nadat een ander ensemble waar ik in speelde stopte. Samen met een aantal muzikanten uit die vereniging en ons gezamenlijke netwerk is uiteindelijk Friday Brass ontstaan. Een traditioneel koper tentet waarmee we proberen om de week op vrijdagavond te repeteren. Dat lukt niet altijd want veel muzikanten hebben een druk programma en Corona gooide natuurlijk ook roet in het eten maar na een klein optreden op de bruiloft van Jan is ons eerste eigen concert nu echt eindelijk een feit”.

Doel is om op een goed niveau een zo breed mogelijk repertoire koper ensemble muziek te spelen en dat is niet alleen klassiek. Op 25 maart staat naast een aantal klassieke stukken (oa Handel en Gabrieli ) ook London Miniatures op het programma. Dit Is een stuk speciaal voor deze bezetting gecomponeerd en voor het eerst uitgevoerd door Philip jones brass ensemble. Ook het lichtere genre komt aan bod met een bigband arrangement van Stardust (solist Casper Holl op Hoorn) en het Norwegian woods van de Beatles.

Met Klaas Peereboom (muzikant bij kon militaire kapel johan Willem Friso) en zijn zoon Rutger Peereboom (student trompet conservatorium in Groningen) hebben we al 2 muzikaal leiders binnen de gelederen maar het is ook de bedoeling om projectmatig met verschillende dirigenten te gaan werken. Daarnaast proberen we ieder lid een concert te laten organiseren binnen zijn woonregio, al dan niet samen met een ander orkest, ensemble of koor. Hiermee kunnen we voorlopig vooruit want dit varieert van regio Zaanstreek en Waterland tot Drenthe, Utrecht en Den Haag.

Het concert op 25 maart begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Noorderkerk in Zaandam en de entree is vrij. Een vrijwillige donatie voor de onkosten wordt gedeeld met een goed doel, in dit geval de stichting “meer muziek in de klas” .