Concert bij Kaarslicht | Ragazze Quartet verbindt drie eeuwen, mét Lockdown Blues

Datum/Tijd
za 19-03-2022
20:00 uur

Locatie
De Jisper Kerk
Dorpsstraat 119
1546 LH Jisp

Categorieën


Ragazze Quartet

 

Zaterdag 19 maart speelt het Ragazze Quartet in de Jisper Kerk. Dit gerenommeerde quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten bevlogen en op het hoogste niveau. Door de spraakmakende programma’s behoort het kwartet tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Hierdoor enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

In dit programma verbindt het Ragazze Quartet de jaren ’20 van drie verschillende eeuwen. De Hongaarse componist Bela Bartók stelt zich in zijn 3e strijkkwartet (1927) open voor nieuwe gedachten stijlen die overal in Europa opkwamen. Componist en altviolist Garth Knox heeft in opdracht van Ragazze Quartet de compositie Four into Twenty (2020) geschreven, een verklanking van de huidige jaren 20: hij neemt je mee in onder andere de Lockdown Blues. Als afsluiter wordt er een Ragazze favoriet gespeeld: Der Tod und Das Mädchen van Franz Schubert, geschreven in 1824.

Eén van de leden woont in Wormerland! Een goede aanleiding om met hen kennis te maken in Jisp.

De kaarten kosten € 18 per concert. Reserveren kan via reserveren@concertjisp.nl of kijk op de site voor het telefoonnummer.

Aanvang concert: 20.15 uur, zaterdag 19 maart

Plaats: Jisper kerk te Jisp