Concert bij Kaarslicht | Cordevento

Datum/Tijd
za 20-11-2021
20:15 uur

Locatie
De Jisper Kerk
Dorpsstraat 119
1546 LH Jisp

Categorieën


Cordevento
 

Kom luisteren naar ‘popmuziek van de 17e eeuw

Cordevento brengt zaterdag 20 november een verrassend programma met muziek uit de Lage Landen op instrumenten uit de tijd van Vermeer. Erik Bosgraaf, is een tovenaar met zijn blokfluit. Hij neemt de luisteraar steeds weer mee naar nieuwe werelden. Dit keer naar het Nederland in de zeventiende eeuw.

Erik Bosgraaf, Izhar Elias (barokgitaar) en Alessandro Pianu (klavecimbel) spelen sinds 2006 samen in het ensemble Cordevento. Zij willen de virtuoze muziek van de 17e eeuw nieuw leven in te blazen. Deze frisse benadering heeft wereldwijd zijn vruchten afgeworpen. Ze spelen als trio in de belangrijkste Europese concertzalen en oude muziek festivals zoals het Konzerthaus Wenen, Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Berlijn en Birmingham City Hall. Ook buiten Europa treedt het trio regelmatig op, met concerten in o.a. Rusland, Zuid-Korea, Hong-Kong en Taiwan.

Cordevento heeft alles in huis om swingende basso continuo’s en virtuoze improvisaties even authentiek als eigentijds te doen klinken. 

De kaarten kosten € 18 per concert. Reserveren kan via reserveren@concertjisp.nl of kijk op de site voor het telefoonnummer.

Aanvang concert: 20.15 uur
Plaats: Jisper kerk te Jisp

Bekijk de concertagenda en video’s van de musici op concertjsip.nl.

www.concertjisp.nl

Facebook: @concertjisp