Coming Out Dag – Zaanstad komt uit de kast!

Datum/Tijd
zo 11-10-2020
Hele dag uur

Locatie
Zaanstad
Diverse locaties
Zaanstad

Categorieën


Merchandise | zaanpride

11 Oktober is het Coming Out Dag, en dat gaan we laten zien.

Op Coming-Out Dag wordt aandacht besteed aan het moment dat je (als je wilt) die dag openlijk voor je seksuele voorkeur of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

Deze dag kan natuurlijk op allerlei manieren gevierd worden. Belangrijk op deze dag is: dat iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt.
Laat zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Wanneer iemand het (nog) niet ziet zitten om uit de kast te komen, is dit natuurlijk ook prima. Iedereen mag doen waar die zich het prettigst bij voelt.

De Zaanse Regenboog wil deze dag niet stilletjes voorbij laten gaan en in navolging van de succesvolle Zaanse Regenboog Vlaggendag op 21 juni,  roepen wij dan ook al onze collega’s, scholen, Gemeente Zaanstad, bevriende organisaties en iedereen die ons een warm hart toedraagt om de (Zaanse) Regenboogvlag uit hangen.

Geen vlaggenstok, dan kan je de vlag ook voor je raam hangen.

11 Oktober is op een zondag, dan kun je natuurlijk de vlag vrijdag t/m maandag uithangen.

Geen Regenboogvlag in je bezit en wil je er 1 bestellen. Dat kan, tenminste je kunt de speciale Zaanse Regenboogvlag (90 x 150 cm, zie afbeelding) bij ons bestellen voor 10 euro excl. porto (4 euro).

Maar de vlag kan ook bij de Zaanse Regenboog afgehaald worden en is ook te koop bij Younity, Westzijde 36, 1506 EE Zaandam.

Coming-Out Dag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.