Clay Handbuilding Course | 4 avonden

Datum/Tijd
di 21-03-2023
18:30 - 21:00 uur

Locatie
Atelier Ainoa
Penningweg 91
1507 DG Zaandam

Categorieën


Ervaar de kleimagie en geniet van je creativiteit in een reeks gezellige workshops. De prijs is inclusief 4 dinsdagavondsessies.

Clay Handbuilding Cursus in Atelier Ainoa bestaat uit 4 x 2,5 uur lessen op dinsdag om 18.30 -21 vanaf 21 maart 2023U leert keramiekobjecten maken en zelf glazuren. De cursus behandelt een overzicht van het keramiekproces en drie basistechnieken voor het bouwen van klei: knijpen en bouwen met spoelen en platen. Diverse gereedschappen, beglazingen en inspiratiemateriaal aanwezig. De cursus is geschikt voor zowel beginners als meer gevorderden. Je werkt met je eigen project in een kleine groep met persoonlijk advies. De lerares is Sanna Pöyhönen die als tiener in Finland voor het eerst haar handen in klei stak en na 30 jaar nog steeds verliefd is op het keramiek als kunstmedium. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden van studenten om hun creativiteit en unieke manieren om zichzelf te uiten te vinden. Kleine groep grootte 5-8 personen, prijzen zijn inclusief materialen, gereedschap en stookservice. Het onderwijzen van taal is Engels. Meer info via e-mail ainoaoffice@gmail.com. Vraag ook naar privéworkshops.

Terwijl de klei transformeert in een keramisch kunstwerk in het proces van beeldhouwen, drogen, bakken en glazuren, ondergaat de maker ook een verandering in haar eigen mindset. De veelzijdigheid van klei nodigt je uit om je eigen pad te zoeken met respect voor de verrassingen op een weg – soms heerlijke, soms incidenten waaraan je je moet aanpassen. Atelier Ainoa is een nieuw keramiekatelier in Zaandam. Na enkele maanden van renovatie is een oude Huyndai showroom aan de Penningweg 91 veranderd in een ruime, lichte kunstfabriek die onderdak biedt aan het keramiek- en beeldhouwatelier en zeefdrukmeesters van Krijger Vormgave. Welkom om ons te bezoeken!