Circus Sijm brengt hommage aan 250 jaar circus met ‘Vive Le Cirque’

Datum/Tijd
vr 13-04-2018 - zo 15-04-2018
13:30 - 16:15 uur

Locatie
Wormer
-
-

Categorieën


Het circuslandschap is de laatste jaren drastisch veranderd. Gevestigde namen zijn verdwenen en wilde dieren hebben de piste door wetgeving moeten verlaten. Circus Sijm koos reeds jaren geleden voor een eigen koers en ontwikkelde naar eigen zeggen, met succes, een geheel persoonlijke stijl. Van vrijdag 13 tot en met woensdag 18 april zijn er in Wormer in een verwarmde tent voorstellingen van de productie ‘Vive Le Cirque’ te zien.

Vive Le Cirque is een hommage aan 250 jaar circus. “Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. Een kostbare en gewaagde stap, want het publiek is verwend. Internet biedt een overdaad aan amusement en het publiek kan tegenwoordig overal voor shows in megatenten en luxetheaters terecht. De intieme tent waarin Alex Sijm zijn show presenteert, lijkt daarmee een bescheiden alternatief, maar dit circus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding met duizenden lampjes geeft hij zijn gasten een warm onthaal rondom de cirkel, die piste wordt genoemd”, aldus Circus Sijm.

“Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer en spierkrachtacrobatiek waar menig sportschool jaloers op zou zijn. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens het Circusfestival van Monte Carlo, blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.”

“In alles blijkt de gekozen maat van de tent juist groots te zijn. Als toeschouwer ruik je immers de paarden, die met pluimen voorbijgalopperen, en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. De voorstelling wordt afgesloten met een adembenemend scherpschietnummer.”

Producent Sijm laat naar eigen zeggen met een uitgekiende mix van lichtdesign, choreografie en muziek de acts naadloos in elkaar overvloeien. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl, betaalt per entreebewijs 14 euro (normaal 17,50 euro aan de kassa, ongeacht de leeftijd, 0 en 1 jaar gratis). De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van elke voorstelling geopend. Vive Le Cirque is vrijdag 13 april om 15.30 uur, zaterdag 14 april om 13.30 en 16.15 uur, zondag 15 april om 13.30 en 16.15 uur, dinsdag 17 april om 19.00 uur en woensdag 18 april om 14.30 uur te zien. De locatie is het evenemententerrein aan de hoek van de Rigastraat en De Balk in Wormer.

Prijsvraag

Het circus heeft ook nog een prijsvraag: ‘Aan hoeveel jaar circus brengt de nieuwe show van Circus Sijm een hommage?’. Mensen kunnen het juiste antwoord sturen naar: prijsvraag@circussijm.nl. Deze krant verloot vrijkaarten voor Circus Sijm.

Bron: Zaans Stadsblad