Chr. Oratorium Vereniging Zaanstreek | Requiem van Fauré | Najaarsconcert Allerzielen

Datum/Tijd
zo 06-11-2022
14:00 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


Christelijke Oratorium Vereniging Zaanstreek komt met het Najaarsconcert Allerzielen. Op het programma staan Stabat Mater van J. Rheinberger, Notre Père van M. Duruflé en het Requiem van Gabriel Fauré. Tickets zijn verkrijgbaar via info@covz.nl.

Allerzielen is een gedenkdag die stamt uit een Middeleeuwse kloostertraditie: met de viering in de vorm van een requiem worden de overledenen van het voorbije jaar herdacht. Het Najaarsconcert 2022 van de COV Zaanstreek (COVZ) is opgebouwd rond deze traditie en vindt plaats in de prachtige Bullekerk in Zaandam.

Het vierstemmig koor van COVZ start met het ingetogen Stabat Mater van de componist J. Rheinberger, waarin het verdriet wordt bezongen van de moeder Maria bij het overlijden van haar zoon Jezus. Daarna volgt het Notre Père van M. Duruflé. Het Franse Onze Vader wordt door de COVZ ‘á capella’ gezongen en belooft  een indrukwekkende uitvoering te worden wanneer de 70 leden hun stemmen combineren in dit gebed. Tot slot is gekozen voor het Requiem van G. Fauré, zijn bekendste en langere werk voor koor en orkest. Beroemde gedeelten uit het Requiem zijn de Hostias-solo van de bariton in het Offertorium, de sopraanaria Pie Jesu en het Libera Me.

Het concert wordt dan ook uitgevoerd met medewerking van bekende solisten als Bauwien van der Meer, sopraan, Wiebe-Pier Cnossen, bariton en Klaas Hoek op orgel. De musici van Het Promenade Orkest begeleiden weer het koor en de solisten.

Dit zondagmiddagconcert  betekent voor de bezoekers tevens een kennismaking met de nieuwe dirigent, de bekende bariton Michel Poels. Kort voor de zomer is hij gestart bij de COVZ en maakt nu al indruk met zijn dirigentervaring, zijn enthousiasme en muziekkeuze. Bij het Adventsconcert op 18 december a.s. (Bullekerk) is gekozen voor het Kerstoratorium van Saint-Saëns en verschillende traditionele Christmas Carols. Ook het concertprogramma voor het komend jaar is absoluut veelzijdig en veelbelovend voor de Zaanstreek (vanaf januari op www.covz.nl)