Chr. Oratorium Vereniging Zaanstreek | Mattheus Passion

Datum/Tijd
zo 10-04-2022
14:00 uur

Locatie
Oostzijderkerk
Zuiddijk 1
1501 CA Zaandam

Categorieën


Op Palmzondag 10 april 2022 hoopt COVZ weer voor de vele liefhebbers van de klassieke muziek in de prachtige Oostzijderkerk (Zaandam) de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit te voeren.   

De Matthäus-Passion heeft een heldere opbouw. Na het groots opgezette openingskoor vertelt de Evangelist het lijdens- en sterfverhaal van Jezus (met soms minimale muzikale begeleiding). Deze vertellijn wordt onderbroken door  recitatieven en aria’s gezongen door de solisten en grote koorstukken, om daarmee een individuele of collectieve reflectie op het verhaal te geven. De Matthäus-Passion eindigt bij de dood en graflegging van Jezus met het prachtige slotkoor Wir setzen uns mit Tränen nieder.

COVZ kiest dit jaar voor een bijzondere en grote uitvoering met het Waterlandse Jeugdkoor NHSK en het Kinderkoor ZingZang en met de ondersteuning van Het Promenade Orkest. Onder leiding van onze voormalige en interim dirigent Herman Rouw. De compositie wordt weer uitgevoerd  met twee volwaardige COVZ-koren. Uiteraard met bekende solisten als Linde Schinkel (sopraan), Merel van Schie (alt), Erik Janse (evangelist), Joost van Velzen (tenor), Jan Willem Baljet (bariton) en Sinan Vural (bariton/Christus partij). Gerrie Meijers en Rob Nederlof op continuo en Cassandra Luckhardt op viola da gamba zorgen voor de muzikale klanken die kenmerkend zijn voor het begin van de 18e eeuw toen Johan Sebastian Bach de Matthäus Passion componeerde.

 

Inmiddels is er veel duidelijk geworden over de corona-maatregelen. COVZ gaat er vanuit dat het concert doorgang vindt op 10 april a.s. om dan weer 450 muziekliefhebbers te ontvangen. De kaartverkoop start op maandag 21 februari 2022.

De toegangskaarten zijn € 29,50 en verkrijgbaar op de onderstaande adressen:

Zaandam:   Bruna                                      Damstraat 1

Zaandam:   Fluxus                                     Westzijde 148

Krommenie  CD-DVD Shop Erwin Vermast    Zuiderhoofdstraat 2

Via email:    info@covz.nl