Chapeter 5IVE | Samir Bantal & Rem Koolhaas

Datum/Tijd
za 07-05-2022 - zo 25-09-2022
12:00 - 23:45 uur

Locatie
Het HEM
Warmperserij 1
1505 RL Zaandam

Categorieën


Het HEM

Open vanaf 7 mei – 25 september

In 2012 startten Samir Bantal en Rem Koolhaas het onderzoek genaamd ‘Countryside’, waarin wordt gekeken naar recente ontwikkelingen op het platteland en hoe dit resulteert in een spanning tussen het platteland en het leven in grote steden. In voorafgaande dertig jaar was er volgens hen te veel nadruk komen te liggen op totale urbanisatie, en de veronderstelling dat de almaar groeiende wereldbevolking voornamelijk in steeds grotere steden zou leven.

Omvangrijke transformaties van onze levensstijl vinden volgens hen al lang niet meer in de stad plaats, maar in de gebieden daarbuiten. Landelijke gebieden worden enerzijds vaak het hardst getroffen door de gevolgen van klimaatverandering, maar bieden mogelijk ook de beste oplossingen om ermee om te gaan. 

Dit denkkader vormt het beginpunt van Chapter 5IVE. Naar aanleiding van een reeks brainstorms met Bantal en Koolhaas heeft curator Rieke Vos een tentoonstelling ontwikkeld met werken van kunstenaars die ons bewust maken van deze schijnbare tegenstelling. Chapter 5IVE geeft ruimte voor een kritische en reflectieve blik op onze relatie met het platteland en de natuur, nu en in de toekomst.

 Met bijdragen van: 

Ian Cheng, Jasper Coppes, Bram Demunter, Agnes Denes, De Onkruidenier, Cathy van Eck, Musasa & Maarten Vanden Eynde, Futurefarmers, Christian Jankowski, Suzanne Husky, Gerard Ortín Castellví, Diogo Passarinho Studio, Rembrandt van Rijn, Xinlin Vivian Song, Agnes Waruguru (en anderen)

Chapter 5IVE start op 7 mei en loopt door tot 25 september. 

Bezoek Chapter 5IVE gedurende onze openingstijden: 

Vrijdag – Zaterdag: 12u – 24u
Zondag: 12u – 22u