Centrumgebied Zaandam uitgelicht bij Babel

Datum/Tijd
di 18-05-2021
19:30 uur

Locatie
ONLINE
www
www

Categorieën


Foto: Google Street View

De nieuwe supervisor van de ontwikkeling van het centrumgebied van Zaandam Edzo Bindels is door Babel uitgenodigd om zijn visie op de gang van zaken in MAAK.Centrum te geven. Dat gebeurt op dinsdag 18 mei via YouTube.

De opvolger van Sjoerd Soeters is stedenbouwkundig ontwerper en directeur van internationaal ontwerpbureau West 8. Daarnaast werkt Bindels als architectonisch supervisor en ontwerper van landschappen en openbare ruimtes. Hij heeft zich de laatste jaren beziggehouden met stedelijke transformatieopgaven in Nederland en wereldwijd. Zaanstad werkt in vier MAAK.gebieden aan de toekomst. MAAK.Centrum moet voor ‘een levendig, bereikbaar en bewoonbaar centrum’ zorgen.

Waar liggen kansen?

Het Zaans architectuurplatform Babel is benieuwd hoe Bindels aankijkt tegen de ontwikkelingen en vraagstukken die in het centrum van Zaandam spelen. Wat zijn zijn eerste bevindingen? Waar ziet hij kansen? Op 18 mei gaat Leontine de Koning met hem in gesprek. Voorafgaand presenteert gebiedsmanager Zaanstad Centrum Annette Nicolás Gnodde de huidige plannend.

Peperstraat heet hangijzer

Bindels en Gnodde gaan daarna met elkaar in gesprek onder leiding De Koning. Met name de sloop van de flats in de Peperstraat is een heet hangijzer in het centrum, waarbij de zittende bewoners lijnrecht tegenover alle andere betrokken partijen lijken te staan. Het programma wordt vanaf 19:30 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Babel. Aanmelden is niet nodig. Reageren of vragen stellen kan tijdens de uitzending in de chatbox.

Bron: zaanstad.nieiws.nl