Bywater Call, Southern Soul & Roots from Canada

Datum/Tijd
vr 04-10-2024
20:15 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


04OKTBYWATER CALLSOUTHERN SOUL AND ROOTS FROM CANADAPodium DE FLUX20:15TICKETS

 
VOORVERKOOP

€17,00

 

DEURVERKOOP

€20,00

De muziek kun je omschrijven als blues met hier en daar vleug­jes soul en zelfs gospel. Bywater Call, de dynamische 7-koppige Canadese Southern Soul en Roots Rock formatie, heeft in september 2022 hun langverwachte tweede album ‘Remain’ uitgebracht, dat met lovende recensies is ontvangen en op vrijdag 04 oktober komen ze deze ten gehore brengen bij ons in DE FLUX!

Hoewel de band nog niet zo lang bestaat, heeft de 7-koppige Canadese Southern Soul en Roots Rock formatie Bywater Call in korte tijd grote indruk gemaakt. Sinds de oprichting in 2017 is de band genomineerd voor een Maple Blues en Independent Blues Award en hebben ze furore gemaakt op de Canadese festivals. De band heeft ook de kans gehad om uitgebreid door Europa te toeren, waaronder voor het laatst in mei en juni 2022, met een mainstage-optreden op bluesfestival Moulin Blues. Optredens daar werden geprezen in Nederlandse en Duitse media, met verwijzingen naar Meghan als een van de beste zangeressen in de blues en roots van dit moment.

De band bestaat naast Meghan Parnell en Dave Barnes uit getalenteerde muzikanten zoals Bruce McCarthy op drums, Mike Meusel op bas, John Kervin op toetsen, Stephen Dyte op trompet en Julian Nalli op tenorsaxofoon.