Buurtcampings in de Zaanstreek

Datum/Tijd
vr 21-07-2023 - ma 24-07-2023
Hele dag uur

Locatie
Zaanstad
Diverse locaties
Zaanstad

Categorieën


Het enthousiasme spat er vanaf.

De zomervakantie komt eraan! Dat betekent dat De Buurtcampings in Zaanstad druk bezig zijn met de organisatie van een kampeerweekend vol gezellige en ontspannende activiteiten. Van 21 tot en met 24 juli veranderen verschillende parken in Zaanstad in échte campings. Deze zomer zijn er Buurtcampings in het Agathepark, het Koogerpark, het Veldpark en Poelenburg.
“We hebben al vier gezinnen een gesponsorde plek aan kunnen bieden”, vertelt Mariëtte Oppatja, beheerder van De Buurtcamping Veldpark. “Via de Sociaal Wijkteams proberen we in contact te komen met mensen die wel een kleine vakantie kunnen gebruiken. Ook hebben we de informatie verspreid via de basisscholen. En er kwam zelfs een mailtje binnen van een begeleidster van de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Zaandam. Het zou erg leuk zijn
als zij ook willen komen.”
Iedereen is welkom op De Buurtcamping, ook als je nog nooit gekampeerd hebt. Wie geen tent of kampeerspullen heeft, kan die lenen bij de organisatie.
Alle informatie over de Zaanse Buurtcampings is te vinden via: debuurtcamping.nl/campings. Wie vragen heeft kan een mail sturen naar: intveldpark@debuurtcamping.nl.

Zie hieronder wanneer er een buurtcamping wordt georganiseerd bij jou in de buurt: 

  • Wormer: De buurtcamping bij zwembad Het Zwet van 21 t/m 24 juli
  • Koog aan de Zaan: De buurtcamping in het Koogerpark van 21 t/m 23 juli 
  • Zaandam: De buurtcamping in ’t Veldpark van 21 t/m 24 juli
  • Krommenie: Buurtcamping Agathepark, van: 21 t/m 23 juli
  • Zaandam: Buurtcamping Poelenburg van 21 t/m 23 juli*
  • Assendelft: Buurtcamping Groen Waterrijk gaat dit jaar niet door (het werd te zwaar voor de begleiders om 3 dagen/nachten te helpen naast hun eigen leven en gezin)

Informatie over de campings en tickets zijn te vinden op debuurtcamping.nl.

* Op de site van Buurtcamping is geen link naar Poelenburg te vinden. Poelenburg gaat wel door, voor het eerst dit jaar, wijkmanager Erik van Druenen “we hebben eigenlijk volgens mij nog nooit een echte buurtcamping in Poelenburg gehad. De doelgroep is volgens mij niet zo van de camping en kinderen buiten laten slapen. Dit jaar staat het wel op de planning op Poelenburg Beach.”

Bron: De Orkaan