Blokfluitmuziek en Romantiek in Kogerkerk | GEANNULEERD

Datum/Tijd
za 03-10-2020
16:00 uur

Locatie
Kogerkerk
Kerkstraat 14
1541 HA Koog aan de Zaan

Categorieën


In de historische Kogerkerk vindt op zaterdagmiddag 3 oktober een concert plaats waarin optreden de Zaanse musici Robert-Jan van der Meer, blokfluit en Wim Tip, orgel.

De blokfluitist Robert-Jan van der Meer heeft zich gespecialiseerd in de rijk geschakeerde barokmuziek voor blokfluit en begeleiding. In het Kogerkerkconcert speelt hij onder andere werk van Bach, Händel, Telemann en Benedetto Marcello. Wim Tip studeerde orgel en piano bij de bekende Zaandamse musicus Cor Kroonenberg, jarenlang organist aan de Oostzijderkerk en muziekrecensent voor dagblad De Typhoon. Als afwisseling met de barokmuziek klinkt romantische orgelmuziek uit ‘Heures Mystiques’ (mystieke uren) van de Franse componist Léon Boëllmann.

Het Kogerkerkconcert wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Kogerkerk. Aanvang 16:00 uur. Kerk open vanaf 15:15 uur. Toegang vrij.


Als gevolg van de recente coronamaatregelen, waardoor slechts een zeer beperkt aantal bezoekers in de Kogerkerk kan worden toegelaten, is het Kogerkerkconcert van zaterdagmiddag 3 oktober a.s. afgelast. In het nu afgelaste concert zouden optreden Robert – Jan van der Meer, blokfluit, en Wim Tip, orgel.