Blazersensemble Nieuwe Maten in Krommeniedijk

Datum/Tijd
zo 23-02-2020
15:00 uur

Locatie
De kerk van Krommeniedijk
Krommeniedijk 182
1562 GT Krommenie

Categorieën


Zondag 23 februari 2020 speelt om 15.00 uur in de kerk van Krommeniedijk. Het semiprofessionele Blazersensemble Nieuw Maten, met leden uit de Zaanstreek en omstreken treden niet vaak op. Echt een buitenkans dus om van de bevlogen dirigent en de 10 blazers te genieten! Het ensemble opereert projectmatig met in elk geval twee projecten per jaar (concerten in o.a. Kogerkerk, NH-kerk Wormerveer, Driehuizen, Bussum, Texel en één keer eerder in Krommeniedijk). Elk project heeft een eigen thema.

Het ensemble wordt geleid door dirigent Herman Draaisma. Herman studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en speelde o.a. bij het Radio Philharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Residentie Orkest en het Orkest van het Oosten. Sinds november 1992 is hij als klarinettist / basklarinettist in vaste dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest. Een ‘Maestro’ waardig!

De bezetting wordt aangepast aan de te spelen muziek. Er zullen werken te horen zijn van o.a. Ravel, Puccini en Albeniz.
Voor het programma van zondag 23 februari bestaat de bezetting uit:                                                                                           Rieneke Weber (fluit), Jetske Kuipers (fluit), Andre Beens (hobo), Esther Probst (hobo/althobo), Nienke de Jong (klarinet), Annemiek Vloon (klarinet), Arjan Sas (hoorn), Ronald Bakker (hoorn), Boukje Jonkheer (fagot) en Martin Jansen (fagot).