Biodiversiteitsdag in de Heemtuin

Datum/Tijd
zo 02-07-2023
10:00 - 16:00 uur

Locatie
Heemtuin
Burg. In ’t Veldpark Heijermansstraat
Zaandam

Categorieën Geen Categorieën


Duizenden kleine diersoorten in de heemstuin.
Duizenden kleine diersoorten in de heemstuin. (Foto: aangeleverd)

De heemtuin is een groene oase midden in de stad, met voornamelijk inheemse beplanting. Er is van alles te zien en te ontdekken. Om de biodiversiteit te verhogen zijn er in de heemtuin verschillende biotopen aangelegd. Elke biotoop vraagt weer om andere specifieke beplanting. Deskundigen leggen uit welke soorten er zijn gekozen en waarom speciaal die soorten in die specifieke omgeving passen. Dit kan bezoekers inspireren voor hun eigen tuin. Want ook in je eigen tuin kun je veel doen om de stadse biodiversiteit te vergroten. Door meer variatie, trek je al heel veel verschillende dieren naar jouw tuin.

Klein, maar fijn

Soms moet je nog best goed zoeken naar wat er allemaal te vinden is in de heemtuin. Er komen duizenden kleine diersoorten voor. Denk maar aan al die verschillende bijensoorten, duizendpoten, miljoenpoten, springstaartjes, kevers, torretjes, lieveheersbeestjes, spinnetjes en ga zo maar door. 

Langpootaardhooiwagen

De langpootaardhooiwagen is vast ook te bewonderen – dit diertje vind je veel in de heemtuin. Het kruipt op zijn hoge poten graag over de bodem die bezaaid ligt met takken en bladeren. Al die kleine diertjes trekken ook weer grotere dieren aan, zoals vogels, egels en vleermuizen. Kortom: heel veel variëteit, heel veel moois.