Bijeenkomst Kerkenvisie Zaanstad

Datum/Tijd
di 16-11-2021
19:15 - 21:15 uur

Locatie
Grote Kerk Westzaan
Kerkbuurt 37
1551 AB Westzaan

Categorieën


Nieuwe datum: dinsdagavond 16 november
U bent van harte welkom op de bijeenkomst van de Zaanse Kerkenvisie op dinsdag 16 november van 19.15 tot 21.15 uur in de Grote Kerk / Sint Joris Kerk. In deze bijeenkomst praten wij u graag bij over waar we nu staan en wat de plannen zijn. Ook willen we graag met u in gesprek over wat de Kerkenvisie voor u zou kunnen betekenen.

Een Zaanse kerkenvisie als platform voor dialoog
Vanuit de visie willen we met elkaar een platform bouwen. Een omgeving waar – en vooral een manier waarop – overheid, kerkgenootschappen, initiatiefnemers, burgers en erfgoedorganisaties structureel met elkaar in gesprek kunnen gaan over het behoud en de ontwikkeling van kerkgebouwen. Over de cultuurhistorische èn de maatschappelijk waarde. Over welke waarden hebben we het dan? Welke willen we graag behouden? En hoe doen we dat dan? Dit soort vragen willen we met elkaar in een open en gelijkwaardig gesprek voeren in de stad.

Het programma
19.15 uur Inloop met koffie/thee
19.30 uur Welkom door dagvoorzitter en Natasja Groothuismink, wethouder Erfgoed
Programmaonderdelen zijn o.a.:
– Presentatie over de visie
– In gesprek over het kerkenpaspoort
– Ideeën uitwerken in groepjes
21.15 uur Afronding door Rita Noordzij, wethouder Actief burgerschap, en bijpraten

Locatie
Grote Kerk / Sint Joris Kerk
Kerkbuurt 37 (ingang Torenstraat)
1551 AB Westzaan

Wees welkom
Uiteraard houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen en de richtlijnen van het RIVM. In verband met corona is vooraf aanmelden verplicht. U kunt zich tot uiterlijk dinsdag 9 november aanmelden met behulp van de aanmeldknop onderaan deze uitnodiging. U mag één persoon als introducé(e) meenemen; dit kunt u aangeven op het aanmeldformulier.