Benefietavond voor het project Monet in Street Art

Datum/Tijd
do 20-04-2023
20:00 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


Kan een afbeelding zijn van 3 mensen

Monet in Street Art: Bomb it

Baca Baczynski (Piotr, liever bekend als Street Artist BC-ESOBE) en Maciej Gadek (vooral drone artiest) startten in september 2022 met muurschilderingen van de Zaanse werken van de beroemde Franse schilder Claude Monet.

Als je Zaandam zegt, zeg je ook Monet? Dat is wel het doel van Stichting Monet in Zaandam. In het jaar 1871 was Monet in Zaandam. Samen met zijn vrouw Camille en zoontje Jean. Hij bleef vier maanden en maakte maar liefst 25 schilderijen. In het MonetAtelier zijn 25 replica’s hiervan te zien. Dit aanvullen met een hedendaagse versie door middel van een moderne manier van kunst is geweldig. Bekende grote steden kennen al een Street Art route, Zaandam komt hierbij!

Maar hoe kom je tot 25 Street Art werken? Niet alleen zijn er muren nodig maar ook budget. De kosten voor een muurschildering zijn afhankelijk van de hoogte, ondergrond, duur van het sprayen en dergelijke. Elke mural wordt gemaakt in de buurt van de plek waar Monet was in 1871. En heeft leuke verwijzingen naar het heden of de straatnaam. En natuurlijk verschillende lagen, dat hoort bij schilderkunst. De teller staat inmiddels op 6. Mogelijk gemaakt door bewoners uit Zaanstad, gemeente Zaanstad en Parteon. Nummer 7, 8 en 9 zijn al bekend maar de financiering moet nog rond komen. 

Om die reden is er op 20 april 2023 om 20 uur een speciale benefietavond in Filmtheater De Fabriek. De opbrengst van deze avond gaat volledig naar de financiering van nieuwe muren. Deze avond wordt Bomb it vertoont. Op 19 juli 2023 is het vervolg Bomb it 2 te zien. En dan zal Jon Reiss, de regisseur van de films, hierbij aanwezig zijn. Op beide avonden wordt de introductie verzorgd door Piotr en Maciej. Na afloop is er uitgebreid tijd om hen te ontmoeten in Café Fabriek. En in de maand april zijn er andere werken van Piotr te zien in Café Fabriek.  

Donderdag 20 april 2023.

Aanvang 20 uur. Duur, introductie en film, 110 minuten.

Prijs ticket € 10,50 en te koop via de website van Filmtheater de Fabriek

Meer informatie staat alvast hier:  https://www.de-fabriek.nl/films/1193-monet+in+street+art+bomb+it.html