Beleef de natuur op de Rodenburghoeve

Datum/Tijd
za 27-05-2023
10:00 uur

Locatie
Boerderijcamping De Rodenburghoeve
Busch en Dam 22
1911 MS Uitgeest

Categorieën Geen Categorieën


 

De Vrijwilligersgroep Crommenije (Staatsbosbeheer) staat op zaterdag 27 mei om 10.00 uur voor iedereen klaar om te laten zien wat er zich dit voorjaar allemaal afspeelt in de natuur op en rond de Boerderijcamping De Rodenburghoeve, Busch en Dam 22, Uitgeest/Krommeniedijk. Dichtbij Fort bij Krommeniedijk.
Ontdek de kleinste diertjes met behulp van een microscoop.
Ontdek de kleinste diertjes met behulp van een microscoop. (Foto: Jaap van Harlingen)

Met schepnetjes gaan we kijken welke waterdiertjes te vinden zijn in de sloot. Met loep en microscoop ontdekken we zelfs de kleinste diertjes, maar misschien zien we ook wel een waterschorpioen. Met een verrekijker (gratis te leen) spot je de vogels op de camping zelf en in de omgeving. Natuurlijk grutto’s en kieviten, maar wellicht ook een kiekendief. Zit er een kerkuil te broeden in de opgehangen nestkast? Wat eet zo’n kerkuil eigenlijk? Onderzoek het door braakballen uit te pluizen. Met een soort microscoop kom je het antwoord aan de weet. 

Op het terrein staan ook bijenkasten. Hoe leven de bijen en hoe maken ze honing? Folders en kleurplaten liggen klaar om dat uit te leggen. En misschien kan een imker vlak bij zo’n kast er nog meer over vertellen. En daarnaast zijn er in de stallen natuurlijk pasgeboren lammeren en kalveren te bewonderen. Enkele jaren geleden werd er tijdens zo’n ochtend zelfs een kalfje geboren. Een geweldige belevenis om eens mee te maken. Kortom van 10.00 tot 14.00 uur is er van alles te beleven. Bij de kantine zijn er tegen lage prijs en contante betaling koffie, thee, koeken, pannenkoeken en zelfgemaakte soepen te krijgen. Voor de jongste kinderen is er een gratis pannenkoek met limonade. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Op het terrein is voldoende parkeerruimte, maar we hopen natuurlijk dat bij mooi weer veel mensen op de fiets komen.