Barock Sommer o.l.v. Simon Murphy in Kogerkerk

Datum/Tijd
za 04-02-2023
16:00 uur

Locatie
Kogerkerk
Kerkstraat 14
1541 HA Koog aan de Zaan

Categorieën


Koog aan de Zaan – In de historische Kogerkerk vindt op zaterdagmiddag 4 februari een concert plaats, verzorgd door het orkest Barock Sommer onder leiding van Simon Murphy met muzikale medewerking door de Ierse fluitiste Emma Zoe Elkinson.

Barock Sommer is opgericht in 2002 en richt zich op een authentieke uitvoering van laat – 18de en begin 19de eeuwse muziek. Daarbij bespelen de musici instrumenten die recht doen aan de orkestklank van die tijd. Dirigent Simon Murphy heeft internationaal bekendheid verworven als specialist op het gebied van de muziek uit dit tijdvak.

Meer info op www.barock-sommer.nl. Dirigent Simon Murphy (http://www.simonmurphyconductor.com/web/home.aspx) is een internationaal gevierd dirigent en altist die barok- en oude muziek laat dansen en swingen.

In de Kogerkerk wordt een uitvoering gegeven van werk van Hauff (Symfonie in A), Just (Ouverture Smirna) en Graun (Ouverture in D). De fluitiste Emma Zoe Elkinson speelt de solopartij in het Fluitconcert in G van Mozart.

Het concert, dat georganiseerd wordt door de Stichting Vrienden van de Kogerkerk, begint om 16:00 uur. Kerk open 15:15 uur. Toegang vrij.