Bambie/Eef van Breen Group | Bambie is Back

Datum/Tijd
za 24-02-2018
22:15 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Bambie_Serie.jpg (1)

Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. De mimetheatergroep gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd.

Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn.

In Bambie is Back rekken drie mimers en drie muzikanten seconden uit en ballen ze lichtjaren samen. Ze spelen met de tijd in fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten. Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles.

Mimetheatergroep Bambie maakt al meer dan twintig jaar beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. Ze werken nu voor het eerst met levende muziek. De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien, bijvoorbeeld in Fellini en Borgen van het Noord Nederlands Toneel.

Gemaakt en gespeeld door: Eef van Breen, Stathis Elio, Ibelisse Guardia, Paul van der Laan, Eva Tebbe en Jochem Stavenuiter
Eindregie: Erik Whien

Meer info