Aznavour Mon Amour | Britta Maria, Maurits Fondse, Oleg Fateev en Simone Sou

Datum/Tijd
di 15-02-2022
14:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


*Deze voorstelling is verplaatst van 16 februari 2021 naar 15 februari 2022. De bezoekers hebben persoonlijk bericht gehad.*

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Deze middag vieren wij zijn muziek en zijn leven.

Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost), pianist/zanger Maurits Fondse (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland), accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems) en percussionist Simone Sou. Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands en Engels.

Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussen door over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volhardendheid, zijn engagement en zijn uiteindelijke triomf. Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La BohèmeHier Encorela MamaSheComme ils disent naar Les Comédiens. ‘Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond’ (NH Dagblad).