Arthur &Friends, Kerst met Keltische muziek in de Zuidervermaning

Datum/Tijd
za 16-12-2023
20:15 uur

Locatie
Zuidervermaning Westzaan
Zuideinde 233
1551 EG Westzaan

Categorieën


Celtic music and more…

De folkband Arthur and Friends is een 5-koppige band die opzwepende Ierse en Schotse jigs en reelscombineert met up-tempo songs en intieme ballades. De pareltjes uit de Keltische muziek zijn danook de hoofmoot van hun optredens. In dit kerstconcert bij kaarslicht komen bovendien een aantal Keltische en Engelse carols en winterliederen voorbij.

Het virtuoze vioolspel, de stampende ritmes van de bodhrán, de meerstemmige en soms intiemezang, dit alles staat garant voor een boeiende en sfeervolle avond. De bijzondere instrumenten geven een geheel eigen kleur aan de muziek, zoals de bourdonale klanken van draailier en doedelzak en de mystieke sound van de nyckelharpa. Tel daar de Ierse uilleann pipes en low whistle bij op en je hebt een hele bijzondere mix.

Het motto van de band is Celtic music and more…. Is er dan meer? Ja! Naast Keltische muziek laat de band ook Scandinavische, Franse en andere folkmuziekstijlen horen, wat tot een verrassend en veelzijdig repertoire leidt. Arthur and Friends heeft hierdoor een eigen sound met traditionele én moderne invloeden.

Zaterdag 16 december, 20.15 uur. Kaarten € 15,- via www.arthurandfriends.nl