Alzheimer Café Zaanstad over dagbesteding bij dementie

Datum/Tijd
wo 18-01-2023
19:30 uur

Locatie
Pennemes
Bloemgracht 95
1502 WB Zaandam

Categorieën


Zo lang mogelijk deelnemen aan het ‘gewone dagelijkse leven’ kan lastig zijn voor mensen met dementie.
Zo lang mogelijk deelnemen aan het ‘gewone dagelijkse leven’ kan lastig zijn voor mensen met dementie. (Foto: Stockfoto)

Bezoekers aan het Alzheimer Café Zaanstad in Zorgcentrum Het Pennemes, Bloemgracht 95, kunnen woensdag 18 januari meer te weten komen over Dagbesteding bij dementie. Het programma begint om 19.30 uur (inloop: vanaf 19.00 uur). De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Zo lang mogelijk deelnemen aan het ‘gewone dagelijkse leven’ kan lastig zijn voor mensen met dementie. Als gewoontes niet meer kunnen worden voortgezet, of als de structuur van een dag wat ‘zoekraakt’ kan het fijn zijn om deel te kunnen nemen aan activiteiten bij een Dagbesteding. Het bezoeken van een dagbesteding kan bijdragen aan een aangename daginvulling, geeft structuur, en geeft wellicht ook de mantelzorger wat ‘lucht’.

In het Alzheimer Café van 18 januari vertellen Saskia Baatenburg de Jong, zorgbemiddelaar, en teamleider Marga Kraaij van Zorggroep Zaanstreek, over Dagbesteding. De bezoekers van het Alzheimer Café krijgen een inkijkje in hoe de dag er uit kan zien voor deelnemers aan een Dagbesteding. Aan de orde komt verder onder meer welke organisaties dagbesteding aanbieden; wat de kosten zijn en hoe je in aanmerking komt voor deelname aan Dagbesteding. Ook de vragen van bezoekers van het Alzheimer Café kunnen worden besproken.

Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/regios/zaanstreekwaterland voor meer informatie. Of neem contact op met de secretaris van de afdeling ZaanstreekWaterland: w.spijkers@alzheimervrijwilligers.nl