Alzheimer Café in Pennemes

Datum/Tijd
wo 17-05-2023
19:30 uur

Locatie
Pennemes
Bloemgracht 95
1502 WB Zaandam

Categorieën


De afdeling Zaanstreek Waterland van Alzheimer Nederland houdt op 17 mei een Alzheimer Café in zorgcentrum Pennemes, Bloemgracht 95.
In deze editie van het Alzheimer Café bespreken we ‘wat te doen als het thuis niet meer gaat’. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, partners, vrienden, hulpverleners, studenten en andere belangstellenden uit de Zaanstreek. Deze woensdag zijn een casemanager dementie en een mantelzorgmakelaar gastsprekers. Vragen zoals: Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een opname in een verpleeghuis en welke omgeving is geschikt ? Hoe ga ik om met de bijkomende emoties? Wat is de impact om familie en op degene met dementie zelf? Maar ook de vragen waar bezoekers mee zitten kunnen worden behandeld.
Het Alzheimer Café Zaanstad is elke derde woensdag van de maand en biedt gezelligheid, muziek (soms live), informatieve lezingen en verrassende ontmoetingen. Het doel is om mensen met dementie en hun familie in de gelegenheid te stellen ervaringen te delen en vragen te stellen aan deskundigen en aan andere betrokkenen zodat dementie bespreekbaar wordt. Een bezoeker kan een geliefde, een vriend, buurvrouw of familielid meenemen. Ook vrijwilligers of medewerkers van (zorg)instellingen zijn van harte welkom. De toegang is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk. De bijeenkomst begint om  19.30 uur (inloop: vanaf 19.00 uur).
Zie ook www.alzheimer-nederland.nl/regios of neem contact op met de secretaris van de afdeling Zaanstreek Waterland: w.spijkers@alzheimervrijwilligers.nl