Abdelhadi Baaddi Ik ga op reis en ik neem mee

Datum/Tijd
wo 07-02-2018 - do 15-02-2018
17:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Abdel Baaddi - ik ga op reis en neem mee - (C) Studio Breed (2).jpg

Stap in het personenbusje van acteur Abdelhadi Baaddi en ga mee op reis naar Marokko. In iets meer dan een uur tijd legt u vijfentwintighonderd kilometer af en leeft u mee met Abdelhadi en zijn vader, die naar Nederland kwam en daarmee zijn dromen opgaf voor zekerheid. Nu, zestig jaar later, geeft Abdelhadi zijn zekerheid op voor zijn dromen. Maak kennis met vader en zoon, zoals zij opnieuw kennis maakten met elkaar. Programmeur Kim Muller reed al mee en raadt u deze voorstelling van harte aan.

Een auto met imperiaal vol spullen, verhalen, emoties, familie, begrip en onbegrip. Een reis van ruim vijfentwintighonderd kilometer en twintig uur, met als eindbestemming Marokko. Hoe kom je die reis door als je medepassagier een bron van onvoorwaardelijke liefde is en tegelijkertijd je grootste ergernis?

Wat weet Abdelhadi nou eigenlijk van zijn vader? En wat weet zijn vader van hem? Zestig jaar geleden vertrok zijn vader uit Tanger en nu maken zij samen dezelfde reis, andersom.

“Ik weet dat je je niet kan voorstellen dat ik mijn hele hebben en houden heb achtergelaten voor een betere toekomst. Voor zekerheid. Alles voor je kinderen. Het is voor mij dan ook moeilijk te begrijpen dat je die zekerheid weggooit voor je dromen. Terwijl ik mijn dromen weggooide voor die zekerheid.”

Slechts acht bezoekers per keer kunnen mee met Abdel, dus wacht niet te lang met kaarten bestellen. 

Concept: Abdelhadi Baaddi
Spel: Abdelhadi Baaddi
Regie: Lara Wakelkamp
Tekst: Abdelhadi Baaddi en Lara Wakelkamp
Producent: ISH Dance Collective
Mede mogelijk gemaakt door: Europe By People, FPK en Amsterdam Fringe Festival

Meer info