24e Zaans Eenakterfestival | Festival Van Het Korte Toneelstuk

Datum/Tijd
zo 11-02-2018
12:00 - 17:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Het Zaans Centrum voor Amateurtoneel verzorgt zondag 11 februari voor de 24e keer het Zaans Eenakterfestival. Het wordt ook wel het Festival Van Het Korte Toneelstuk genoemd. Zaanse toneelverenigingen treden voor het voetlicht met een voorstelling van een kwartier tot dertig minuten. Een aantal leden van Theatergroep Assendelft doen dit jaar mee met het stuk ‘Bloedstollend slot’.

Bente Visser is één van de spelers van het toneelgezelschap: “Het is een gek komisch stuk. We repeteren zonder regisseur dat is wel even wennen, maar met nog een paar keer oefenen moet het wel goed komen. Het stuk duurt ongeveer een half uur. In het stuk zit een leuke wending waarover ik nu niet zoveel kwijt wil want dan is de verrassing weg.”

De eenakter, geschreven door Anneke Iseger, gaat over collega’s die samen gaan kamperen in Drenthe. Ze vinden er eerlijk gezegd niet veel aan. Als hun verblijf ook nog wordt verstoord, ontstaat er onderlinge wrijving. Het resultaat is een ‘bloedstollend slot’.

Van 12.00 tot 17.00 uur kan dit publiek genieten van zeer uiteenlopende eenakters gespeeld door Theatermijn, Toneelgezelschap Assendelft, Morgana, Herleving Westzaan, Wilgroei, het Kraaktheater, Rhetorica, Mio en de jeugdgroep van Steeds Voorwaarts.
Om 17.00 uur vindt de officiële uitreiking van de Arlecchino plaats, de Zaanse toneelprijs die jaarlijks wordt uitgereikt.
Kaarten à 15,00 (geen pin aanwezig)