1000+1 nacht (vanaf 8 jaar) | Toneelmakerij en Sadettin K

Datum/Tijd
vr 17-11-2023
19:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Vorige week is 1000+1 nacht in première gegaan, de nieuwste familievoorstelling van de Toneelmakerij. In samenwerking met Sadettin Kırmızıyüz is een modern sprookje over moed, verbeelding en de kracht van verhalen gemaakt, voor iedereen van 8 jaar en ouder. Hier vind je de videotrailer van 1000+1 nacht.

Op vrijdag 17 november is de voorstelling te zien in het Zaantheater

Layla ligt in het ziekenhuis en slaapt, heel diep. Haar vader vertelt verhalen die hij van vroeger kent. Eeuwenoude Vertellingen van Duizend-en-één-nacht, maar wel in een moderne, actuele versie. Ze borrelen een voor een in hem op.

In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Prinsessen bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dwalen met Haroen al-Rasjied en Djafar door de stad en varen met Sinbad.

De kille sfeer van het ziekenhuis en de rijk gestoffeerde sprookjeswereld van De Vertellingen van Duizend-en-één- nacht staan soms naast en soms tegenover elkaar. Eén ding is zeker: zonder de deskundigheid van de dokter kan Layla niet beter worden, zonder de liefde en verhalen van haar vader evenmin.

Albert HeijnzaalBestel