10 Jaar De Flux met Ten-Hut en The Damned & Dirty

Datum/Tijd
vr 01-12-2023
19:30 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


01DEC19:3010 JAAR DE FLUXTEN-HUT (MET BURAK), THE DAMNED & DIRTY + DJ’S!Podium de Flux, Hemkade 48VoorverkoopGratis entree!Deur open19:00

 

DE FLUX bestaat dit jaar 10 jaar en dat moet gevierd worden! Dit doen we met medewerkers, oud medewerkers én publiek. We kijken terug op tien mooie en bewogen jaren Zaanse pophistorie! En dit vieren we natuurlijk met bands van het eerste uur: Ten Hut en The Damned & Dirty (+ DJ!)

Ten-Hut en Burak
De Amsterdamse/Zaanse band Ten-Hut en saz-speler en zanger Burak Dolutas spelen eigen nummers en eigenzinnige bewerkingen van Anatolische traditionals. Het virtuoze snarenspel van Burak, de meerstemmige samenzang en stevige blaassectie maken de groep een interessante cross-over.
Ten-Hut & Burak touren sinds 2022 met zowel een dansbaar en energiek festival- als een intiemer theaterprogramma en brachten in datzelfde jaar hun live-album ‘YOL’ uit. Waarvan ook de volledige beeldregistratie werd uitgebracht.

The Damned & Dirty
The Damned and Dirty is een van de meest unieke acts in de roots-muziektraditie. Met hun pakkende nummers en afwisselende donkere en scherpe teksten, gedragen door een flinke dosis soul, creëert de band een rauwe en dwingende sound die perfect past bij hun Amerikaanse Engels.

Het begon allemaal als een side-project van zanger/mondharmonicaspeler Kevin de Harde en gitarist Micha Sprenger in 2012, toen ze hun eerste album ‘The Damned and Dirty’ gratis uitbrachten. Maar na hun eerste live shows bleek al snel dat dit project veel groter was dan verwacht. In 2014 besloten de bandleden hun vorige band te ontbinden en zich volledig te richten op The Damned and Dirty. Sindsdien heeft de band 5 albums uitgebracht, waarvan drie van deze albums werden bekroond met de Dutch Blues Foundation award voor ‘Best Dutch Blues Album’, een prestatie die door geen enkele andere Nederlandse band is geëvenaard.

Met hun ruwe, vuige en meer pop-georiënteerde sound zetten zij zichzelf af van andere bands in de blues scene. De bandleden hebben een rijke muzikale achtergrond en hebben ervaring opgedaan in verschillende bands. The Damned and Dirty heeft ook voorprogramma’s verzorgd voor onder andere De Dijk, Robert Cray en Mud Morganfield.

De band:
Kevin de Harde (o.a. Lucifer’s Playlist, BluesMotel) – zang/mondharmonica
Micha Sprenger (o.a. BluesMotel, Lorena + The Tide) – gitaar/backing vocals
Tarah Ouwerkerk – vocals/backing vocals
Dirk van Hoven – bas
Alexander van Meerten – drums

DJ C-Los + Sinclair