1/8 Zaanse Triathlon

Datum/Tijd
za 27-08-2022
14:00 uur

Locatie
Zaanse Golf Club
Zuiderweg 68
1456 NH Wijdewormer

Categorieën


Hoe goed moet je zoeken om de plek waar sporten als zwemmen, fietsen, hardlopen en golf elkaar ontmoeten te vinden? Dat valt reuze mee. Het is ook meteen de plek waar RunX, AZVD en Zaanse Golf Club elkaar gevonden hebben. Het resultaat van die ontmoeting? De 1/8 Zaanse Triathlon op 27 augustus aan de Zuiderweg 68A in Wijdewormer.
Al eerder dit seizoen werd er een zwemloop (500 m zwemmen en 5 km lopen of 1000 m zwemmen en 10 km lopen) gehouden bij golfclub De Zaanse in Wijdewormer. En dat smaakte naar meer aldus de organisatie. Vandaar dat er de 1/8 Zaanse Triathlon op 27 augustus plaatsvindt. Het betreft dan een individuele wedstrijd – deze start om 14.00 uur – en een estafette. Die start om 14.30 uur. 

Locatie
Van de Zaanse Golf Club weten we dat deze werd opgericht in 1987. De baan van de Zaanse Golf Club heeft 18 holes; deze liggen om een meertje, dat in 1825 ontstond na een dijkdoorbraak. En juist dat meertje – met een heel lange gebruiksgeschiedenis – is voor AZVD de plek om ‘iets’ mee te doen.
De van origine kleinschalige (Assendelftse) dorpsclub was altijd nauw verbonden met het plaatselijke zwembad De Dolphijn. De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de waterpolosport en triathlonsport, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken. 
Aanmelden kan via de website van azvd.nl en inschrijving voor 27 augustus. Dit kan individueel of als team.