Drie unieke avonden met beeld én verhalen over de Zaanstreek in De Kolk

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Historie in de Kolk

Zaandam – Drie unieke avonden met beeld én verhalen over de Zaanstreek in het algemeen en de Rosmolenwijk in het bijzonder.

In 2020 nodigt Buurthuis de Kolk drie keer bijzondere gasten uit om op de tweede dinsdagavond van de maand te komen vertellen over de Zaanse geschiedenis.
Tijdens de eerste avond, in januari, is er ook bijzonder veel te zien: Kostuumgroep De Zaanse Kaper is een groep mensen die zich bezighoudt met de historie van het kostuum in de Zaanstreek uit de periode 1750-1910. In de Zaanstreek bleken nog veel sieraden bewaard te zijn uit de tijd dat de oorijzerdracht nog algemeen was. 

De Zaanse Kaper geeft op dinsdagavond 14 januari een lezing en vertelt over de kleding van rond de 18e en 19e eeuw. Zij illustreren dat met een kledingshow met de prachtigste Zaanse kostuums. Vanaf 18:45 uur kunt u binnenlopen en vanaf 19:00 uur kunt u luisteren én kijken. Mocht u van tevoren willen genieten van echte Zaanse Soep dan bent u vanaf 18:00 uur welkom.
U betaalt €5,00 voor de avond en €2,50 voor de soep. Dit kan contant afgerekend worden op de avond zelf. Aanmelden voor deze eerste avond kan door een e-mail te sturen naar aanmelden@buurthuisdekolk.nl. Vermeld u daarbij ook of u met ons mee-eet.

In februari laat amateurfilmer Theo Slagter films zien. Als lid van de Zaanse filmclub heeft hij in de loop van de tijd heel veel films gemaakt over de Zaanstreek, waarvan hij op dinsdag 11 februari een mooie selectie laat zien. Op dinsdag 10 maart komt Gids aan de Zaan Marene Kok vertellen over het heden en verleden van de Rosmolenwijk. Ook hiervoor kunt u zich opgeven.