De Historische Vereniging Wormerveer en de Maand van de Geschiedenis

Ook de Historische Vereniging Wormerveer doet mee aan de Maand van de Geschiedenis.
Het thema is: Handen uit de mouwen  ‘Aan het werk’.
Wel, gewerkt werd er in Wormerveer!
In de cacao-, gort- en meelfabrieken, in de grafische industrie, in de dienstensector, in de horeca enz..
Van al die bedrijven heeft de HVW in haar 19 jarig bestaan dossiers opgebouwd, bestaande uit knipsels, bedrijfsstukken en foto’s.

Bijschrift foto: Hier zit een groepje “zakkenpikkers” uit Wormerveer bij elkaar. Zij waren in het begin van de vorige eeuw in dienst bij Piet van Heijningen en naaiden (dat wil zeggen repareerden) jute zakken voor de grote rijstpellerijen”.

De hele maand oktober kunt u op aanvraag  deze stukken/foto’s in ons archief/clubhuis komen bekijken op de dinsdagmorgen vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur en op de dinsdag- en vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur.
Wel dient u deze aanvraag een week van tevoren in te dienen, zodat de werkgroep archief de door u gevraagde materialen kan opzoeken en klaar leggen.

Opgeven kan via archivaris@hvwormerveer.nl onder vermelding van het gewenste dagdeel, het bedrijf/instelling/horecagelegenheid enz. waarnaar uw interesse uit gaat.
U kunt zich ook telefonisch aanmelden via 06-42046954.
Mocht u zelf materialen willen schenken of foto’s hebben die wij mogen scannen, neemt u ze gerust mee.

Ons archief/clubhuis is te bereiken via de Steijnstraat naast huisnummer 2, in Wormerveer of via de entree van de winkel van AlphaBed, Zaanweg 124.

TOT ZIENS!