Dance Your Life – Jonge Dansers gezocht!

Dance Your Life is de nieuwe dansproductie van Rilles Fraay en Caggie Gulum. In een decor van spectaculaire videovisualsworden jonge dansers uitgedaagd om hun dromen zichtbaar te maken.

Rilles Fraay en Caggie Culum zijn de twee lokale dans-goeroes van Zaandam. Deze inspirerende rolmodellen motiveren jongeren om het beste uit hun zelf te halen tijdens het geven van danslessen, workshops en begeleiden van diverse jongerenprojecten.

Rilles Fraay is zelf als danser opgeleid bij de beste dansschool van Nederland; die van Lucia Marthas. Na zijn danscarrière is Rilles de filmwereld ingegaan, beginnend als assistent van zijn oom RaymiSambo.

Daarna heeft Rilles voor vele grote namen gefilmd zoals: Murhtel Groenhart, Lucia Marthas, Jonna Fraser, Fresku, Eric Bibb, Choku Gym, Kwaku festival en Butcher babie. Vorig jaar draaide op het Zaans Film Festival zijn documentaire Choku Gym, over de succesvolle karateschool uit Poelenburg die al jaren prijswinnende karateka’s aflevert.

Rilles en Caggie kennen elkaar uit de tijd dat Rilles in zijn rol van jongerenbegeleider de oefenruimtes regelde voor de dansgroep waarin

Caggie danst; Furious Flow. Ook is Caggie   bekend van zijn deelname aan

So You Think You Can Dance. Het jaar hierop heeft Caggie bij dit programma gewerkt als choreagraaf. Momenteel geeft Caggie les bij de Yuvat Performing Arts Studio in Zaandam en werkt hij als professioneel danser.

Het Zaans Film Festival heeft Caggie en Rilles uitgedaagd een dansvoorstelling te maken voor, en door Zaanse jongeren en hun dromen over de toekomst.  Bewegende videobeelden vormen het decor van de dans performance en nemen de kijker mee in de belevingswereld en dromen van de jongeren.

Rilles en Caggie zijn inmiddels gestart met het scouten van jong danstalent uit de Zaanstreek. Ook meedoen aan Dance Your Life? Ben je tussen de 15 en 21 jaar oud en hou je van dansen? Stuur dan een korte freestyle video in van maximaal 1 minuut naar info@fraaycreation.nl of app via 06-36392006. In aanloop naar de eindperformance vinden een aantal workshops en repetities plaats bij Juvat Performing Arts Studio én op de speellocaties; het Hembrugterrein en de Verkadefabriek. Op donderdag 21 november is er tijdens de opening van het festival op het Hembrugterrein een preview te zien en op zaterdag 23 november zijn er 3 eindvoorstellingen geprogrammeerd in de grote zaal van Fluxus in de Verkadefabriek. Deelname is gratis.

Dance your Life is een samenwerkingsverband tussen FraayCreation, Cagdas “Caggie” Gulum, Juvat Performing Arts Studio, Dave.Amsterdam Audiovisueel Expert, Quentin Rademaker Fotografie, L-Light Lichttechniek, JK Audiotechniek en KidweslMediavormgeving. Dance Your Life is gemaakt in opdracht gemaakt van het Zaans Film Festival. Voor meer info over speeldagen en tijden zie www.zaansfilmfestival.nl.