Dagagenda donderdag 24 december 2020

Zachtjes thuis meezingen in de Kerstnachtdienst live vanuit de Bullekerk

Afbeelding kan het volgende bevatten: 8 mensen, de tekst 'Bullekerk CULTUREEL CENTRUM & De Ontmoeting Zaandijk 24 december KERSTNACHTDIENST ONLINE 'Verlangen naar Licht. verbindt de Zaanstreek' Aanvang 22.00 uur 21.45 start ivestream Voorganger ds Mirjam Sloots Erica Vogel zang dwarsfluit Markd Waal zang Tony Sbat zang Dub Vries orgel Burgemeester Jan Hamming Juvat Performing Arts Studios'

De Bullekerk presenteert een Kerstnachtdienst die in het teken staat van licht en hoop. Omdat er maar een beperkt aantal mensen mag worden toegelaten is de dienst veilig via een livestream thuis te volgen.

Dominee Mirjam Sloots is de voorganger. “In deze kerstnacht willen we licht in ieders hart ontsteken als teken van hoop en bemoediging. Iedereen verlangt naar kerstlicht. Of je nu gelovig bent of niet.”

Fluitiste/zangeres Erica Vogel, zangers Mark de Waal en Tony Sabatt werken aan deze nachtdienst mee, alsmede kinderen van Performing Arts Studio’s van Juvat Westendorp. Ook burgemeester Jan Hamming levert een bijdrage met een verlichtend woord van hoop in deze moeilijke tijden.

De kerstnachtdienst is online te volgen en begint om 22.00 uur. Vanaf 21.45 uur start de livestream. Deze is live te zien via www.deontmoetingzaandijk.nl of www.bullekerk.nl of rechstreeks via het YouTube kanaal: https://youtu.be/fihXrjeshdY.

Iedereen kan de kerstnachtdienst gratis bijwonen. Aanmelden is verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar zaansekerstnacht@gmail.com. Vermeld erbij met hoeveel personen u de dienst wil bijwonen.

Voorganger – ds Mirjam Sloots

Erica Vogel – zang & dwarsfluit
Mark de Waal – zang
Tony Sbat – zang
Dub de Vries – orgel
Kinderen van de Performing Arts Studio olv Juvat Westendorp

Beleef Kerstmis in Wormerveer online

In de kerstnacht en op kerstmorgen is iedereen van harte welkom om het feest van Kerstmis online mee te vieren in de Protestantse Kerk van Wormerveer. In sfeervolle diensten klinken dan de aloude woorden en liederen. In de kerstnacht is er ook saxofoonmuziek en natuurlijk een kerstverhaal. De kerkdienst om zondagmorgen is speciaal bedoeld voor de kinderen. Voor hen wordt dan het verhaal van kerst op een toegankelijke manier verteld, met woorden en beelden. Dan horen we over Maria en Jozef die in Bethlehem zijn aangekomen, moe en uitgeput van de reis. ‘Ineens keek Maria Jozef aan. ‘Het komt!’ zei ze. ‘Het kindje komt’. Wie dit alles wil meemaken kan terecht op www.kerkdienstgemist.nl, onder Wormerveer. De dienst in de kerstnacht op 24 december begint om 21.30 uur, de dienst op kerstmorgen om 10.00 uur.

Wandelen langs het kerstverhaal  (20 t/m 26 december in Wormerveer)

In de week van Kerstmis is er in Wormerveer een route langs het kerstverhaal uitgezet. Op zes locaties worden onderdelen uit dit verhaal sfeervol in beeld gebracht. Er is veel te zien en te beleven: Jozef en Maria op weg naar Bethlehem, de herders in het veld, een ster, drie wijzen uit het oosten, en uiteindelijk het kind in de kribbe. Aan de route is voor de kinderen ook nog een spelelement verbonden. Alle informatie over deze wandeling is te vinden via http://www.pknwormerveer.nl. In deze tijd van corona gaan veel dingen niet door. Een wandeling door het dorp behoort wel tot de mogelijkheden. Premier Mark Rutte roept ons daar zelfs toe op. Daarom heeft de Protestantse Gemeente deze wandeling langs het kerstverhaal georganiseerd. De route begint bij Karnemelkspad 10 en eindigt bij de Protestantse Kerk (Noordeinde 20). Omdat iedereen tussen 20 en 26 december 2020 op een eigen moment deze wandeling kan maken, is dit een prachtige manier om de sfeer van Kerstmis te beleven.