Buurtgezinnen Zaanstad zwaait Irma uit

Na 6 jaar en 175 koppelingen verlaat Irma Buurtgezinnen Zaanstad met pijn in haar hart als coördinator. Door de groei van Buurtgezinnen door heel Nederland gaat ze zich focussen op haar functie als regio coördinator in Noord Holland zodat er nog meer gemeenten gebruik kunnen maken van Buurtgezinnen.

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.

Buurtgezinnen wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin.

Gelukkig laat Irma Buurtgezinnen Zaanstad met een gerust hart achter bij haar collega Francis en nieuwe collega’s Nabila, Marieke en Daniëlle.
Marieke zal zich richten op Krommenie, Assendelft Wormerveer,
Daniëlle op Zaandijk, Koog aan de Zaan, Westzaan en Westerwatering Zaandam,
Nabila en Francis op de rest van Zaandam.

Wil je meer weten over Buurtgezinnen? Kijk dan op www.buurtgezinnen.nl of neem meteen contact op met Daniëlle, Marieke of Nabila.

Daniëlle; Danielle@buurtgezinnen.nl, 06-34629353

Marieke; Marieke@buurtgezinnen.nl, 06-38484784

Nabila; Nabila@buurtgezinnen.nl, 06-17996651