Ben jij onze Zaanse maestro?

dirigent.png

Leer dirigeren bij Fluxus en ding mee naar een optreden op het podium van het Zaantheater!

Op 17 maart komt Dominic Seldis, het kleurrijke jurylid van tv-programma Maestro én aanvoerder van de contrabassen in het Koninklijk Concertgebouw Orkest, naar Zaandam met zijn programma ‘Music, Maestro!’ In aanloop naar deze voorstelling organiseren het Zaantheater en FluXus een Zaanse Maestro Workshop. Iedereen die zin heeft om eens een orkest te dirigeren kan meedoen. Je krijgt de kans het Zaans Show Orkest te dirigeren en je kunt les krijgen in het dirigeren. De winnaar treedt op in het programma van Dominic Seldis in het Zaantheater.

Hoe werkt het?

  • Je geeft je op vóór 5 januari via info@fluxus.nl.  Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.
  • Nadat je aanmelding is bevestigd ontvang je een lijst met titels van muziekstukken waar je er één van kiest. Dit stuk probeer je een beetje onder de knie te krijgen. Mocht je hulp willen bij het instuderen dan kun je dat aangeven. Wij brengen je dan in contact met een dirigent die je les kan geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon vertrouwen op je eigen kwaliteiten.
  • Op woensdag 26 februari is de eerste ronde. Deze vindt plaats in de repetitieruimte van het Zaans Show Orkest. De kandidaten dirigeren daar allemaal het stuk van hun keuze en krijgen feedback van een deskundige jury. 5 kandidaten mogen door naar de tweede ronde. De 5 halve finalisten krijgen allemaal 1 uur gratis les. Mocht je meer lessen willen dan kun je die in overleg met de dirigent en voor eigen rekening inplannen.
  • De tweede ronde vindt plaats op woensdag 11 maart in de Pasveerzaal van FluXus. Deze ronde is toegankelijk voor publiek. Verwacht dus voor een volle zaal te staan! Na een spannende avond zal er één ‘winnaar’ uit de bus komen. Hij of zij gaat met de eer naar huis en ontvangt van het Zaantheater twee vrijkaartjes voor het concert van Dominic Seldis. Zorg dat je gekleed bent op de spotlights want je krijgt de kans om op te treden in de voorstelling!
  • Voor alle deelnemers van de cursus wordt er na afloop van de voorstelling een meet and greet met Dominic Seldis georganiseerd.

De kosten:
Deelname aan de cursus kost € 25,-
Een dirigeer les kost € 75 per uur.