Basiscursus Acteren voor volwassenen bij Thomuz

Voor de mensen die in het nieuwe jaar toe zijn aan een nieuwe uitdaging heeft Theaterschool Thomuz een leuke oplossing. Een acteercursus biedt hiervoor een mogelijkheid om je creativiteit te kunnen ontdekken en te ontwikkelen. Niet alleen heeft acteren zin om je later bij een toneelvereniging te voegen maar ook om je zelfvertrouwen te verhogen. Tevens is dit een goede basis wanneer je bijvoorbeeld in het openbaar moet spreken.

Vanaf 7 januari wordt gedurende acht weken een basiscursus acteren gegeven op maandagavond in Studio Thomuz in ’t Kalf. Tijdens deze cursus worden diverse technieken behandeld zoals inleven in emoties en tekstanalyse. Je leert onder andere wat je houding vertelt, je stemgebruik te verbeteren en er wordt gewerkt aan rolverdieping. “Ondanks dat de deelnemers veel leren wordt er ook erg veel gelachen. Na de basiscursus willen de meeste deelnemers dan ook nog niet stoppen. Gelukkig hebben we genoeg vervolgcursussen om door te gaan”, meldt Jeanette Paulisse, directeur van Theaterschool Thomuz.
Deze school in ’t Kalf geeft al heel wat jaren les in onder andere acteren. Volgens Jeanette Paulisse is in Zaanstad veel belangstelling voor podiumkunsten. “De school is ooit begonnen met alleen acteercursussen. Al snel kwamen daar ook musicallessen bij voor jong (vanaf 4 jaar) en oud (tot 80). Hierin wordt ieder jaar naar een musicalvoorstelling toegewerkt. Daarnaast is er zeven jaar geleden ook een popkoor voor volwassenen opgericht.”
Wil jij beter worden in acteren? Of wil je af van je onzekerheid? Dan is dit je kans!
Om de kwaliteit te waarborgen en alle cursisten voldoende persoonlijke begeleiding te bieden is de groep niet groter dan 12 personen. Meer informatie is te vinden op thomuz.nl . Op deze website kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.

Bron: Rodi