Atelier Joanne Zegers verhuist van Zaandijk naar Westzaan

Cursussen schilderen/tekenen en kunstgeschiedenis op atelier én in Frankrijk.

 Joanne Zegers heeft haar atelier verplaatst naar Stichting Lettergieten in Westzaan. Dat is vlakbij de watertoren, aan het begin van Westzaan. Na ruim 25 jaar verhuist Zegers haar atelier, zodat zij meer ruimte, meer licht en meer comfort heeft.

En een lang gekoesterde wens gaat in vervulling: lesgeven in de eigen werkplaats. Een aangename ruimte waarin gewerkt, maar ook rustig gezeten kan worden, aan tafel met boeken in de buurt.

Er is parkeerruimte voor de deur en het polderlandschap is in het zicht: dus als het weer het toelaat kan er lekker buiten worden getekend.

 Joanne heeft altijd twee interesses gehad: kunst maken en kunst kijken. Al jaren geeft zij lessen kunstkijken, lezingen en cursussen moderne kunstgeschiedenis o.a. bij Het Weefhuis, FluXus, maar ook buiten de Zaanstreek zoals in Friesland en binnenkort in Alkmaar.

Nu worden al deze cursussen en workshops in het eigen atelier gegeven, op zondagmiddagen en vrijdagochtenden. Beeldlezen (kunstkijken) start al zondag 3 maart om 16 uur, je kan gewoon binnen lopen, er is geen voorkennis nodig, alleen een bijdrage voor thee, koffie en de docent (1 les 10 euro incl. alles). Het gaat om leren kijken en met elkaar leren te verwoorden wat je nu eigenlijk ziet en beleeft in een kunstwerk.

 De kunstgeschiedenislessen zijn heerlijke, ‘ouderwetse’ lessen van 1,5 uur met veel kennis, uitleg en vragen. De cursus van telkens 6 lessen, begint in de 19e eeuw met de ‘geboorte’ van de moderne kunst. De cursisten krijgen leesmateriaal mee.

Omdat Zegers zelf ook kunstenaar is geeft dat een net iets andere kijk. Zij stelt altijd vragen, vertelt graag, maar luistert ook naar de cursisten: wat zien zij nu in die kunst?

Deze cursus start op zondagmiddag 10 mrt en vrijdagochtend 15 maart.

 Maar er wordt ook geschilderd in kleine groep op vrijdagmiddag, voor de meer ervaren schilder die verdieping wil. En vrijdagochtend voor mensen die willen leren of net beginnen: de eerste cursus van 6 lessen gaat over perspectief. Deze lessen starten 15 maart.

 Als klap op de vuurpijl geeft Joanne ook nog een zomercursus snelschetsen in Frankrijk.

Op een prachtige locatie in zuid Frankrijk (de Cahorsstreek) in de eerste week van zomervakantie. Geheel verzorgde ochtendlessen inclusief materiaal, eten, drinken en slapen.

 Alle informatie kunt u teruglezen op www.joannezegers.nl, ook voor aanmeld- en contactinformatie. U krijgt altijd een antwoord op uw berichten.